Sevdim bir genç kadını

Sevdim bir genç kadını
Sevdim bir genç kadını

Sevdim bir genç kadını, ansam onun adını.
Her şey beni ona bağlar, kalbim durmadan ağlar.
Aşkım hiç sönmeyecek, gitti o dönmeyecek.
Uzun yıllar geçse bile, yaşarım hayaliyle.

Kemanımla ona bir ses verebilseydim eğer,
Bu sesimle ona ersem bana dünyaya değer.
Ne yazık ki deniz engin, şu ufuklar ölgün,
Bin elemle doğuyor her yeni gün.

Yarın olsun, yarın olsun diye renkler soluyor,
Neye baksam ne işitsem bana bin dert oluyor.
Şu karanlık günün elbet gelecektir sonu,
Kalbim özlüyor onu.

Beste: Necip Celal Andel
Güfte: Bedri Noyan

Not: Eserin asıl adı "Özleyiş" tir, ancak Sevdim bir genç kadını ismi ile tanınmaktadır.

4 yorum:

  1. daha 11 yıllıkken keman öğretmenim çaldığında öğrendiğim bu şarkının bildiğim tek kısmı 'sevdim bir genç kadını ansam onun adını' idi.Evde söyleyip dururdum devamı da gelmezdi.Sonra unuttum gitti, zaten kemanımı da bırakmıştım.Yıllar sonra tekrar söylerken buldum kendimi çok güzel bir şarkı diyorum kendime ama bir türlü kafamdaki yerini oturtamıyorum hani benzemez kimse sana dendiğinde düşünürüm derim ki Türk Sanat Müziği, Müzeyyen Senar kafamda bunlar dolaşır.Sevdim bir genç kadını dendiğinde ise böyle bir düşünssel aktivitem olmuyordu. Şimdi ise tango diye bir müzik öğrendim.Zevkle dinleyeceğimi düşünüyorum.Emeğinize sağlık.Türk Müziğini keşfetmeyi anlamayı isteyen biri olarak (tabi daha yolun çok başındayım) çok faydalı bir blog olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel eserin güftecisinin Bektaşi Halife Babası Bedri Noyan olduğunu yeni öğrendim... İyi bir tıp insanı olması yanında iyi bir de sanatçı idi... Işıklar içinde uyusun...Devr-i daim olsun...

      Sil
    2. Ben Aydınlıyım Dr.Bedri Noyanı iyi tanırım.Aydın'da KBB doktoruydu eşi Semiha Noyan çocuk doktoruydu. Ancak ben de bu sözlerin onun olduğunu bugün öğrendim. Şiir ve edebiyatla ilgilendiğini bilmiyordum. Acaba diyorum isim benzerliği olup bir şaire mi ait bu sözler?

      Sil
    3. EVET, AYNI KİŞİ. TÜRK TANGOSUNUN KURUCUSU NECİP CELAL ANDEL ADLI İKİ CİLTLİK KİTAPTA (ERTUĞRUL SEVSAY, OĞLAK YAYINLARI) NECİP CELALIN HAYATI VE BÜTÜN TANGOLARININ NOTALARI VE AVUSTURYA'DA KURULMUŞ BAND-O-NEON ORKESTRASIYLA ÇALINMIŞ BÜTÜN TANGOLARININ CD'Sİ VAR. KİTAPTA BEDRİ NOYAN'IN RESİMLERİ VE ESERLERİ DE, HAYAT HİKAYESİ İLE BİRLİKTE YAZILI.

      Sil

Sitemizi geliştirebilmemiz için YORUMUNUZ önemlidir. Sitede olmasını arzu ettiğiniz eserleri ilgili makamın olduğu sayfaya yazarsanız eklemeye çalışırız. Yorum yazarken lütfen Türkçe kullanımı konusunda hassas olunuz. Çalışmayan videoların altına not yazarsanız düzeltebiliriz. Sitemizi beğendiyseniz lütfen Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşınız.