Ne günah etse açılmaz iki gönlün arası


Ne günah etse açılmaz iki gönlün arası - Prof.Dr. Alaeddin YAVAŞÇA (Üstte) ve Elif Güreşçi (Altta)
Ne günah etse açılmaz iki gönlün arası

Ne günah etse açılmaz iki gönlün arası
Ne gün ah etse kanar dildeki firkat yarası
Dilerim bin beter olsun kim ayıplarsa beni
Arıyor ruhum onu olsa da bir yüz karası

Beste: Alâeddin Yavaşça
Güfte: Rahmi Duman
Makam: Hicaz
Usûl: Aksak

5 yorum:

  1. Değerli Yönetici,
    Tük Müziğinin çok önemli bilgilerini barındıran sitenizden her zaman çok istifade ettim. Son bir kaç haftadan bu yana arşivimde, çeşitli sebeplerle, pek çok eseri yeniden yüklemek durumunda kaldım. O sebeple, izleyicilerinizin herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için sitenizde "www.youtube.com/user/ismailbulmus"da yer alan arşivimle ilgili referanslarınızı gözden geçirmenizde ve güncellenmiş eserlere link vermenizde yarar görürüm...
    Selam ve sevgilerimle...
    İsmail Bulmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın İsmail Bulmuş Beyefendi

      İlginiz ve uyarınız için çok teşekkür ederiz, bu sayfada gereken değişiklik yapıldı, zaman içinde elimizden geldiğince gerekli değişiklikleri yapmaya çalışacağız.
      Saygılar

      Sil
  2. Elifcim yorumlarken notanın ilk dolabını atlamış. İkinci dolaptan başlamış okumaya. Belki TV programında şarkıyı kısa kesmek için bu metodu seçmiş olabilir ama şarkının ilk mısrasında "iki gönül arası" çıkışlı teslimi biraz sakil düşmüş. Nesrin Hanım veya Altındağ-Sözeri Hanımların yorumlarınından birini kullanmak daha isabetli olurdu herhalde..
    Arzederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Ferhan Hayrettin Çamsoy

      Uyarınız için çok teşekkür ederiz, evet ilk dolabı atlamış Elif Hanım, eserin bestekârı olan Alaeddin Yavaşça beyefendinin yorumunu da ekledik, dinleyenler ikisinin arasındaki farkı görebilsinler diye Elif Hanımın icrasını da kaldırmadık.
      Saygılar...

      Sil
    2. Zarif hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum..

      Sil

Sitemizi geliştirebilmemiz için YORUMUNUZ önemlidir. Sitede olmasını arzu ettiğiniz eserleri ilgili makamın olduğu sayfaya yazarsanız eklemeye çalışırız. Yorum yazarken lütfen Türkçe kullanımı konusunda hassas olunuz. Çalışmayan videoların altına not yazarsanız düzeltebiliriz. Sitemizi beğendiyseniz lütfen Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşınız.