Biz Çamlıcanın üç gülüyüz

Biz Çamlıcanın üç gülüyüz
Biz Çamlıca'nın üç gülüyüz
Aşk bahçesinin bülbülüyüz
Dillerde gezer söyleniriz
Gamsız yaşarız eğleniriz

Yalnız gezene söz atarız
Naz eyleyene biz çatarız
Yüz bin kokulu gül satarız
Vallahi cana can katarız

Beste: Yesari Asım Arsoy
Güfte: Yesari Asım Arsoy
Makam: Sultaniyegah
Usûl: Sofyan

4 yorum:

  1. Çamlıca'nın üç gülü bir Osmanlı Paşasının Avrupada okumuş üç kızı olup İstanbulun İngilizlerce işgali esnasında Osmanlı hükumeti için ajanlık yapmışlardır. Davetlere katılıp genç İngiliz subayları işveleriyle mest edip içiriyor ve konuşturuyorlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlı hükümeti için değil, Anadoluda Mustafa Kemal önderliğindeki kurtuluş mücadelesi için casusluk yapıyorlardı. Sap ile samanı karıştırmayalım.

      Sil
    2. Bu güzel şarkıya bu uydurma hikaye hiç yakışmamış.

      Sil
    3. Bu arada Hıfzı topuz ün bir solukta okuduğumuz romanına da konu olmuş Osmanlı paşası değil Osmanlı harciyecisi hulusi beyin cesur kızları Neriman Perihan ve ümran in akrabaları yzb.nedim beyle birlikte kurtuluş savaşümiza verdikleri muhteşem katkıları yaşarım asım üsradında bestesini ve güftesine konu olmuş hem çamlıcanin bu gülünü hem yüzbaşı nefim beyi hem yesaei aşı. Arsoyu hemde Hıfzı topuz hocayı rahmet saygı ve minnetle anıyorum

      Sil

Sitemizi geliştirebilmemiz için YORUMUNUZ önemlidir. Sitede olmasını arzu ettiğiniz eserleri ilgili makamın olduğu sayfaya yazarsanız eklemeye çalışırız. Yorum yazarken lütfen Türkçe kullanımı konusunda hassas olunuz. Çalışmayan videoların altına not yazarsanız düzeltebiliriz. Sitemizi beğendiyseniz lütfen Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşınız.