Hüseyni Peşrev

Hüseyni Peşrev (Lavtacı Andon)
Hüseyni Peşrev
Hüseyni Peşrev
 Blogumuzun ziyaretçilerinden Murat Yüksel Bey yukarıdaki notanın teslim bölümündeki ikinci ölçü içindeki re do re üçlemesinin yanlış olduğunu ve doğrusunun mi re mi olması gerektiğini yazarak bizi uyarmış ve doğru olduğunu söylediği şekildeki notaları bize ulaştırmıştır, aşağıdaki notalar kendisinin bize verdiği notalardır. Sayın Murat Yüksel Bey'e teşekkür ederiz.

Hüseyni Peşrev
Beste: Lavtacı Andon
Makam: Hüseyni
Usûl: Muhammes
İcra Eden: Neyzen Kenan Aydınlı

7 yorum:

  1. Notada yanlışlık var. Teslimin ikinci ölçüsündeki üçleme re-do-re değil mi-re-mi olacak. Hem koyduğunuz videoda hem de dinlediğim tüm icralarda böyle çalınıyor. Elimdeki notada da mi-re-mi olarak görünmekte. Ayrıca bir Hüseyni eserde sürekli re-do üzerinde gezmek tatsız olduğundan rahatça göze ve kulağa çarpıyor. en kısa sürede notaları değiştirebilmenizi umuyorum.
    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Murat Yüksel

      Bizdeki nota bu şekilde, nette baktığımız diğer notalar da aynı, eğer elinizde farklı bir nota varsa onu bize gönderebilirseniz onu da alternatif olarak yayınlayabiliriz.

      Sil
    2. Bence de ... Bu muhteşem peşrevin akıcılığına (re-do-re) üçlemesi pek uygun düşmüyor..

      Sil
  2. http://i.hizliresim.com/JnzJrj.jpg
    http://i.hizliresim.com/3Yl5r5.jpg
    Olanaksızlıklardan ötürü şimdilik bunu gönderebiliyorum. Eğer nette bulursam daha düzgününü göndereceğim. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben vıyolonsel ile bu eseri çok arzu ediyorum. Bir yerde Türk Musikisinde notaları 4 ses aşağıdan icra etmem gerektiğini okudum. Fakat bu eseri dinlediğim kişiler hep farklı yerlerden çalıyorlar. Ben de nasıl çalacağımı bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz doğrusu nedir? Mi re si diye mi başlıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim do/fa sol/do re/sol la/re akord sistemi oluyor . Alttan üstten çalmaya gerek yok . Sen batı sesi ile la karardan çal. Keman tekniği ile ayni oluyor . Şu avantaji da unutma , kemani viyola gibi düşünür isen cok iyi bir tsm sazcisi olursun . Kemani da viyola gibi çalıyorlar ;)

      Sil
  4. Neden kulağa hoş gelmiyor eser güzel ama, bir yerde problem var sanki

    YanıtlaSil

Sitemizi geliştirebilmemiz için YORUMUNUZ önemlidir. Sitede olmasını arzu ettiğiniz eserleri ilgili makamın olduğu sayfaya yazarsanız eklemeye çalışırız. Yorum yazarken lütfen Türkçe kullanımı konusunda hassas olunuz. Çalışmayan videoların altına not yazarsanız düzeltebiliriz. Sitemizi beğendiyseniz lütfen Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşınız.