Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim

Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim
Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim sözleri ve notası

Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim
Ah ellerin olsun diye mi sevdim
Herşeyimi uğruna ben boş yere mi verdim
Ah boş yere mi verdim
Yalan sözlerle aldatıp seninim derdin (âh)
Herşeyimi uğruna ben boş yere mi verdim
Ah boş yere mi verdim

Beste: Bâki Duyarlar
Güfte: Gonca Gül
Makâm: Kürdîli hicâzkâr
Usûl: Düyek
Seslendiren: Yıldırım Bekçi

3 yorum:

  1. muhteşem bir beste muhteşem sözler. Az önce üstad rahmetli Zeki MÜREN den dinledim. Notalar için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. BENİ DERİNDEN ETKİLEYEN BİR AŞK HİKAYESİ...

    Evvel zamanda telefon ve mektup yoluyla iletişim kurarak tanışan erkek ve kız birbirine deliler gibi aşık olurlar. Zaman içinde iyice birbirlerini tanıyan gençler artık buluşmaya ve yüz yüze görüşmeye karar verirler. Fakat kız bu anın gelmesinden hep korkmaktadır. Pek görüşmeye yanaşmaz. Sebebi ise kızın bileklerinden itibaren elleri yoktur. Bunu sevgilisinden hep gizli tutmuştur. Türlü bahaneler uydursa da bu durumu sevdiğine söylemek zorundadır. Bir gün yine telefon konuşmasında sevdiğinin ısrarları karşısında söyleyecek bahanesi kalmayan genç kız elleri olmadığını bu yüzden sevdiğinin kendisini beğenmeyeceğini, bu şekilde beraber olamayacaklarını, hayatın onlar için zor olacağını söylemek zorunda kalır. Bunları duyan genç adam afallasa da, bunun hiçbir önemi olmadığını ve onu olduğu gibi kabul edeceğini ve hayat boyu seveceğini söyler. Bu sözler karşısında kız çok mutlu olur ve ertesi günü buluşmak için randevulaşırlar. O gece ikisi de mutluluktan havalara uçmakta ve çok heyecanlıdırlar. Sabah olduğunda kız uyanır ve iki elinin de olduğunu görünce şok olur. Bu büyük bir mucizedir. Gözyaşlarına boğulur ve Allah'a dualar eder. Ardından sevinç gözyaşlarıyla sevdiğini arar ve bu mucize haberi onunla paylaşır. Erkek bu habere çok şaşırır. Her ne kadar sevinse de uyandığında artık ellerinin olmadığının farkındadır. Ve ardından şu besteyi yazar...

    SENİ BEN ELLERİN OLSUN DİYE Mİ SEVDİM...

    YanıtlaSil
  3. Amatörce kanun çalıyorum.Şarkı, nota, makam, bestekar , güftekar sorgulamada en çok kullandığım site. Çok memnunum, teşekkürler.

    YanıtlaSil

Sitemizi geliştirebilmemiz için YORUMUNUZ önemlidir. Sitede olmasını arzu ettiğiniz eserleri ilgili makamın olduğu sayfaya yazarsanız eklemeye çalışırız. Yorum yazarken lütfen Türkçe kullanımı konusunda hassas olunuz. Çalışmayan videoların altına not yazarsanız düzeltebiliriz. Sitemizi beğendiyseniz lütfen Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşınız.