Cânândan uzak kaldı gönül

Cânândan uzak kaldı gönül
Cânândan uzak kaldı gönül sözleri ve notası


Cânândan uzak kaldı gönül
Hasretinle yandı gönül
Ümitsiz olsa da vâdeder gönül
Bir gün şâd olacaktır gönül

Sabra kalmadı artık mecâli
Sevgili bekliyor seni bu gönül
Ümitsiz olsa da vâdeder gönül
Bir gün şâd olacaktır gönül

Beste: Neveser Kökdeş
Güfte: Neveser Kökdeş
Makam: Kürdilihicazkar
Usûl: Semai

Nota için Sayın Vedat Kaptan Yurdakul Beyefendiye teşekkür ederiz.

5 yorum:

  1. Harika yorum,sesine nefesine sağlık..Çok beğendiğim bir sanatçı Melihat hanım,asalet desen çok..

    YanıtlaSil
  2. Neveser Kökdeş yorumu diye yayınlanan yayınların doğru olmadığı yorumları geliyor. Varsa kendi sesini içeren yorum, yok ise, ona atfedilen o eski kayıttaki yorumcunun kimliğini öğrenmeyi çok isterim.

    YanıtlaSil
  3. Bu parçayı Zeki Müren öylesine seslendiriyor ki..❤ Mekanın cennet olsun en güzel adam❤

    YanıtlaSil
  4. Bu eserin bestecisi Neveser Kökdeş'dir ama seslendiren ise Neveser Kökdeş değildir.Yaklaşık bir yıl kadar önce Musiki Lügatı adlı bir müzik sitesi Neveser Kökdeş'in sesini dinlediğimiz üç icra yayınlıyana kadar bende yukardaki sesin Neveser Kökdeş'e ait olduğunu sanıyordum.Neveser Kökdeş Musiki Lugatında ki iki icrada abisi Muhlis Sabahattin Ezgi'nin Ayşe ve Çaresaz Operetlerinden bazı bölümleri seslendirmiş.Üçüncü icrada ise kendi piyano eşliğinde kendi bestesi olan"Nerdesin Özledim Ses Ver"adlı şarkıyı söylemiş.Gercekten dinleyince yukardaki kayıt ile hiçbir benzerliği olmadığı çok açık.Yukardaki sesin ise hangi sanatçıya ait olduğunu ortaya çıkarmak da bu durumda bir görev olmalı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Sitemizi geliştirebilmemiz için YORUMUNUZ önemlidir. Sitede olmasını arzu ettiğiniz eserleri ilgili makamın olduğu sayfaya yazarsanız eklemeye çalışırız. Yorum yazarken lütfen Türkçe kullanımı konusunda hassas olunuz. Çalışmayan videoların altına not yazarsanız düzeltebiliriz. Sitemizi beğendiyseniz lütfen Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşınız.