Uzun yıllar ötesinden hatırını sorayım mı

Uzun yıllar ötesinden hatırını sorayım mı
Uzun yıllar ötesinden hatırını sorayım mı

Uzun yıllar ötesinden
Hatırını sorayım mı
Sana gönül bahçesinden
Bir demet gül vereyim mi
Canım benim gülüm benim
Bir demet gül vereyim mi

Senden haber gelmeyince
Bir kar yağar ince ince
Sevgilim diye her gece
Karanlığı sarayım mı?
Canım benim gülüm benim
Karanlığı sarayım mı

Almamış gibi yazımı
Güldürmesen de yüzümü
Dile getirip sazımı
Bir selam göndereyim mi
Canım benim gülüm benim
Bir selam göndereyim mi

Beste: Rüştü Şardağ
Güfte: Fuat Edip Baksı
Makam: Hüzzâm
Usûl: Semâî
Form: Şarkı
Seslendiren: Melihat Gülses

5 yorum:

  1. Sevgili Müzik Yolculuğu dostlarım,Rahmetle andığım Fuat Edip BAKSI üstat aşkının özlemini, içini köz gibi yakan firkat ateşini öylesine özen ve saygı ile seçilmiş sihirli kelimelerle anlatıyorki insan bu şiiri okurken kendini yaşanmış aşkların tanığı olarak buluveriyor birden... yada kendi duyguları anlatılıyor sanıyor bir başka dilden.Üstat bu dizeleri oturup hayali bir şiir yazayım diye kaleme almamış bizzat etkilendiği bir güzele karşı en içten en samimi duygularını kağıda basit ama sihirli sözcüklerle mısralara dökmüştür.Bestecimiz Rüştü Şardağ Hocamız ise nağmelerin ruhumuza akışını notalarla sağlamıştır.Bütün bunları yorumlamak için'' mükemmel yada muhteşem''. kelimeleri çok banal ve kifayetsiz gelmektedir.Lütfen bizlere miras olarak kalan böylesine kıymetli eserler hakkında değerli yorumlarınızla bizleri aydınlatırsanız minnettar oluruz.Bu satırları okuyan dostlarımız bu hazinelerin kıymetini bilenlerden olduğu şüphesizdir.Hepinize saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. ne yyazsam yetmez bu güzel esere yazzmıyoorum dinliiyorum ben ...

    YanıtlaSil
  3. Sitenizi neden appstore ve playstore a açmıyorsunuz. Siteniz o kadar güzel ve donanımlı ki her kullandığımda binlerce kez dua ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Bu güzel eserleri dinledikçe gidiyoruz başka dünyalara,güzelliklere ve anılara. Yazanın besteleyenin gönüllerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. bu güzel eserin beste yılını merak ettim.

    YanıtlaSil

Sitemizi geliştirebilmemiz için YORUMUNUZ önemlidir. Sitede olmasını arzu ettiğiniz eserleri ilgili makamın olduğu sayfaya yazarsanız eklemeye çalışırız. Yorum yazarken lütfen Türkçe kullanımı konusunda hassas olunuz. Çalışmayan videoların altına not yazarsanız düzeltebiliriz. Sitemizi beğendiyseniz lütfen Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşınız.