Ahımı hicranımı sakladım gizli tuttum

Ahımı hicranımı sakladım gizli tuttum
Ahımı hicranımı sakladım sakladım sakladım gizli tuttum
Gönlümü yıllar yılı hayalinle avuttum ah hayalinle avuttum
O gençlik günlerimiz dönmez asla geriye dönmez asla geriye
Yazık ki, dönse bile o sevdayı unuttum ah o sevdayı unuttum

Beste: Selahattin İnal
Güfte: ?
Makam: Nihavend
Usûl: Düyek
Seslendiren: Zeki Müren

9 yorum:

  1. BU GÜZEL SÖZLERİ YAZAN ŞAİR'İ BİLEMİYORSAK ÇOK YAZIK BU İNSANLAR BİR DAHA GELMEZ DÜNYAYA. TUTKUCAN

    YanıtlaSil
  2. Dostlar! Bu güzel şarkının söz yazarı (yani şairi) Rahmetli Zeki Müren'in ta kendisidir. Rahmetli Zeki Müren'le Antalya/Derya Motelde yıllarca birlikte sohbetlerimiz oldu. Onun ağladığını sadece ben görür ve bende onunla birlikte ağlardım. Bir gün Derya Motel'in Falezlerinde ki kameriyelerin birinde (cumartesi günü akşama doğru) önünde viski şişesi ve viskisini yudumlayarak (cuma günleri kesinlikle içmezdi) bir şeyler karaladığını gördüm. Neler karaladığını sorduğumda hemen viski şişesini önüme uzatarak parmağını ağzına götürerek sus işareti yaptı. Aşağı yukarı 2 saat sonra resepsiyon görevlisi çok yakışıklı biriyle yanımıza geldi. Rahmetli hemen ayağa kalkarak -Hoş geldin üstadım, bir şeyler karaladım bir bakar mısın? dedi. Sonradan öğrendim ki gelen Selahattin İnal üstat imiş. Üstat bir müddet inceledi karalamayı, olumlu bakış ve hareketlerle yanında getirdiği kemanını çıkardı yavaş yavaş beste ortaya çıkmaya başladı. Beste ortaya çıktığı zaman ilk dinleyenlerde biri ben olmuştum. Sabah ezanı okunmaya başlamıştı ki, rahmetli; -Hocam bunun bestekarından kimseye söz etmemeni rica ediyorum. Aynı "ahımı ve hicranımı gizli tuttuğum" gibi o da gizli kalsın dedi. Ve bana da kimseye bahsetmemem hakkında üç sefer yemin ettirdi.Sene 1968 Eylül ayı. Oktay Kavas/Antalya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler bu güzel bilgi için..Ben tahmin ettim aslında çok derin be Zeki Müren tarzı..

      Sil
    2. Süper bir şarkı bende çok merak ediyorum dün ❤️👍😍🌹👏🏻🧿

      Sil
    3. Bestekârı değil, güfte yazarından kimseye söz etmemesini istemiş olmalı Zeki Müren!

      Sil
  3. niye yemininizi bozdunuz öyleyse ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok merak ettiğim bir bilinmeyendi. Sizin Zeki Müren'le yakınlığınız neydi? Böyle bir sırrı size verdiğine göre? Ayrıca hiçbir bestesini saklamaz sanatçılar. Aksine övünür ve beğeni ister. Selahattin İnal da mı sırdaşdı? Yanlış anlamayın ama , bu bilgiye çok gerçekçi bakanadım ben.

      Sil
  4. Yalnız Türk sanat musikisine değil bütün bir
    Türk milletine hizmet ediyorsunuz...Sizleri
    nasıl kutlayacağımı bilemiyorum..Göz yaşlarımı tutamadım....

    YanıtlaSil

Sitemizi geliştirebilmemiz için YORUMUNUZ önemlidir. Sitede olmasını arzu ettiğiniz eserleri ilgili makamın olduğu sayfaya yazarsanız eklemeye çalışırız. Yorum yazarken lütfen Türkçe kullanımı konusunda hassas olunuz. Çalışmayan videoların altına not yazarsanız düzeltebiliriz. Sitemizi beğendiyseniz lütfen Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşınız.